Etusivu Koulutus Konsultointi Lisäresurssit Lean Scope Kehitysprojektit Tutkimus Yhteystiedot
ARITO-TSM

tietoa tukemaan taitoa

EN

FI

Asiakasorganisaatio / Linjaorganisaatio
Teknologian tarjoamat mahdollisuudet,  ihmisten toiveet ja odotukset Maailman Laajuus (globe scope)
  Toivelaajuus (hope scope)
Projektin Tulokset
Tämän projektin  tuloksien hyödyntäminen
Projektin tarvelaajuuden hallitseva Toteutusvaihe
Projektisalkun hallinta IT, T&K... strategiat Yrityksen strategia
Projektin tarvelaajuuden määrittelevä Suunnitteluvaihe
Projektin strateginen suunnittelu ja hallinta
Projektin toimintaympäristön hallinta
Tunnistettu parannustarve tai mahdollisuus > Kehitysprojekti
Entistä kannattavampi liiketoiminta
Tarvelaajuus (lean scope)
Laajuuden ja muutosten hallinta kehitysprojekteissa 1/2 pv workshop Kehitysprojektien hyödyllisen laajuuden määrittäminen ja toimittaminen   Alkukeskustelu    Lean scope - Voiko pienillä projekteilla saada suuret hyödyt Kehitysprojektin hyödyllisen sisällön löytäminen - tavoitteena oikeita asioita, oikea määrä, oikein tehtynä Lean Six Sigma laajuuden ja muutoksen hallinnan työkaluna Laajuus pohjana aikataululle ja budjetille Muutosten hallinta projektin aikana osana laajuuden hallintaa Yhteenveto ja loppukeskustelu Kouluttaja: Vesa Autio / Senior Advisor / ARITO-TSM Senior Advisor, IPMA-B, Certified Scope Manager, MBA Tilaukset ja lisätiedot: 0400-959 108 / Jaana.Autio(at)arito-tsm.fi .
Kurssi voidaan järjestää eri pituisina joko yritys- tai projektikohtaisena. 1 tunnin tietoisku sopii erityisen hyvin tilaisuuksiin, joissa käsitellään kehitysprojektitoimintaa tai tiettyä projektia ja paikalla on osallistujia eri sidosryhmista. 1/2 - 1 päivän kurssilla käydään läpi aihealueen teoriaa, työkaluja sekä käytännön esimerkkejä. 2 päivän kurssilla tehdään asiaa valaisevia harjoituksia. Yrityskohtaisena voidaan esimerkkinä suunnitella yrityksen oma pieni parannusprojekti.
Laajuuden ja muutosten hallinta kehitysprojekteissa -kurssi  käsittelee kehitysprojektien laajuuden määrittämiseen ja sovitun laajuuden toimittamiseen liittyviä asioita ja työkaluja. Kurssilla käydään läpi mm. Lean Six Sigma työkalujen käyttöä hyödyllisimmän sisällön löytämisessä sekä tyypillisiä tilanteita, joissa esimerkiksi IT projektien laajuutta kasvatetaan huomaamatta. Kurssi soveltuu erityisen hyvin projektipäälliköille sekä henkilöille, jotka ovat tekemisissä liiketoiminnan kehitys-, IT-,  muutos- tai T&K projektien tai kehitysprojektisalkun kanssa ja kaipaavat laajempaa näkemystä projektityöhön.